kép
kép
kép
kép
kép

Hírek

Energiajogi átvilágítás, sikerdíjas elszámolás alapján

2013. 01. 23. 15:23:33

Munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy az energia ellátás rendszerérét meghatározó jogi környezet gyorsan változik, évente akár több alkalommal módosításra kerülnek az energiaszolgáltatás feltételeit meghatározó törvények, rendeletek, szabályzatok.

Sok esetben ezek a változások komoly megtakarítási lehetőségeket jelentenek az energia felhasználók részér, azonban a megfelelő információk hiányában nem áll a felhasználók módjában, hogy ezen lehetőségeket kihasználják. 

Tény, hogy részben üzleti megfontolásokból, részben pedig az energia felhasználók számosságából adódóan nem egy esetben a felhasználók energiaellátásában közreműködő hálózati engedélyesek magánvezeték üzemeltetők sem megfelelően alkalmazzák a vonatkozó jogszabályi előírásokat, veszteséget okozva ezzel számukra. 

Az általunk ajánlott energiajogi átvilágítás célja ezért esősorban az, hogy

  • feltárja az energia felhasználók ellátására létesített jogviszonyok, megkötött szerződések, az azok alapján folytatott ellátási gyakorlat megfelel-e a jogszabályi előírásoknak;
  • az energia felhasználóknál felderítse az elérhető megtakarítási potenciálokat, az energiaellátással összefüggő esetleges túlfizetéseket;
  • fogyasztási hely, műszaki és egyéb adatok, szokások alapján, műszaki szakértő bevonásával megvizsgálja, hogy a hatályos jogszabályi keretek között milyen intézkedésekkel, vagy esetleg beruházásokkal csökkenthetők az energia felhasználó energia költségei.

Az átvilágítást Ügyvédi Irodánk egy energetikai szakértő bevonásával végzi, és az kiterjed a felhasználó energia ellátásával kapcsolatos dokumentumok átvizsgálására, a jövőbeli stratégia felvázolására, egy energetikai jelentés készítésére, valamint szükség esetén a felhasználó érdekeinek a képviseletére az engedélyesekkel, ellenérdekű felekkel szemben. 

Az energiajogi átvilágítást ügyvédi irodánk sikerdíjas elszámolás alapján vállalja.   Amennyiben a fenti jogi szolgáltatás felkeltette érdeklődését, lépjen kapcsolatba Irodánkkal!

További hírek További hírek

Szakterületeink

Perek
 

Hírlevél Hírlevél

A hírlevélhez való feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét.
 
 
Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Budapesti 5000. Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatók.
Lunir.hu
VIVIDesign Studio
1.0.0.43